• kuva1
  • kuva2
  • kuva3

Ryhmäliikuta

PhysioPilates

Pilates on alun perin Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Se perustuu kehonkeskustan hallintaan ja vahvistaa kehon syviä lihaksia.Pilates-menetelmä sopiiniin tavalliselle liikkujalle kuin urheilijallekin. Sen avulla on mahdollista oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Pilates liikkeiden teho perustuu kuuteen periaatteeseen: tarkkuus, keskittyminen, kehon keskustankäyttö, kontrolli, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen.

 

Jooga

Jooga on Intiassa tuhansien vuosien aikana syntynyt monimuotoinen harjoittelumenetelmä. Alunperin jooga oli kokoelma Intian uskontojen pelastusopillisia ja maagisia menetelmiä. Nykymuotoinen jooga kehittyi 1800-luvulla fyysiseksi harjoitteluksi ja sitä harjoitetaan vailla magiuskonnollisia merkityksiä.

Joogaa voi harjoittaa pehmeänä (Yin) tai vaativana (Yang) liikuntamuotona. Joogassa keskitytään ihmisen kokonaisuuteen: kehoon, mieleen ja sieluun. Jokaisella tunnlla huomioidaan myös yksilölliset sairaudet sekä tuki- ja liikuntaelinvaivat, eli tunnit ovat myös ¨Medical Yoga¨ lähtöisiä.

 

YIN-joogassa kekitytään passiivisiin, kevyisiin ja pehmeisiin venytyksiin rauhallisuuteen ja tietoiseen läsnäoloon perustuen. Jokaisessa asennossa ollaan useampi minuutti, joka mahdollistaa myös mielen rauhoittumisen. Yin-joogassa venytetään lihasten sijasta sidekudoksia ja tämä onnistuu, kun venytyksiin ei mennä liian syvälle ja niissä pysytään pidemmän aikaa.

 

YANG-jooga on aktiivista ja se stimuloi lihaksiemme liikkeen. Asanat ovat vaativampia ja niiden harjoittaminen tähtää oikeanlaisen asennon saavuttamiseen ja niissä pysytään hetken aikaa kerrallaan.

 

YOGILATES on yhdistelmä joogan ja pilateksen parhaita ominaisuuksia. Joogan flow ja asennot toimivat lämmittelyinä pilateksen dynaamisille lihaskuntoliikkeille. Tunti päättyy aina Yin-venytyksiin.

 

¨Jooga perustuu hengitykseen, tarkkuuteen ja keskittymiseen.

 Tärkeintä ei ole päämäärä eli asana vaan mitä tapahtuu matkalla sinne.¨

 

Pilates ja jooga tunnit ovat:

maanantai 17:15-18:15 Yin-Yang Jooga

tiistai 07:00-08:00 Yogilates / 18:00-19:00 Pilates

keskiviikko 18:00-19:00 Alfa moverilla pilates / 17:30-19:00 kundaliinijooga

torstai 18:15-19:15 Pilates

perjantai 17:00-18:00 hot Yogilates

sunnuntai 17:00-18:00 pilates / 18:15-19:15 Yin Yoga

 

Varaa aika

Voit varata paikkasi tunnille varaaheti.fi/optimalwellness

 

 

 

I dont believe in age. I believe in energy. Don't let age dictate what you can and cannot do.

Maksutavat: MobilePay, iZettle, Smartum
Osoite: Wanha amis
Koulutie 19, 16300 Orimattila
Puhelin: 050 5480 040
misssuomi(at)hotmail.com

facebook uusi

instagram uusi